ACTUALITAT

El primer pas cap al teu futur

En els propers dies els alumnes de 4t d’ESO de tot Espanya hauran de decidir quin batxillerat o cicle formatiu volen cursar l’any per començar a decidir en que es voldran centrar si volen estudiar a la universitat o en que treballaran en cas de que facin un cicle formatiu.

A 4t d’ESO tots els alumnes ja han de començar a prendre decisions que repercutiran en el seu futur estudiantil i laboral. El batxillerat és una educació voluntària i cadascú es pot centrar en la modalitat que volen fer: social, tecnològic, humanístic, científic o artístic. Depenent del batxillerat que triïn podran optar amb més facilitats a determinades carreres. En aquesta fotografia es pot veure cap a quines branques d’estudis pots tirar segons el batxillerat que decideixis fer, i els itineraris de cada un.

Foto feta per Bernat Baena

Així que és molt important saber cap a on voldràs tirar en quan a graus universitaris per fer un batxillerat o un altre. Però sobretot es molt important mirar les assignatures específiques ja que són les que t’ajudaran a començar-te a preparar per el grau que tens pensat estudiar i perquè ajuden en les ponderacions que et serviran per tenir més punts i així més facilitat al entrar en una carrera determinada. Per més informació sobre les assignatures de cada un dels batxillerats:https://www.educaweb.cat/continguts/educatius/batxillerat/modalitats-estructura-batxillerat

Foto extreta de Fòrum Digital

Si no saps cap a quin batxillerat vols anar pots demanar ajuda al teu tutor perquè t’aconselli en quines assignatures destaques més i que tu pensis quines t’agraden o trobes interessants. Ja que és molt important triar el que t’agradi ja que t’hi hauràs de passar molts anys estudiant en allò i posteriorment treballant així que tenir interès en el que estudies i el que esculls serà clau per el teu futur. Així que pensa en el que vols estudiar, en el que et vols dedicar i no pensis en les possibilitats de trobar feina perquè et poden tirar enrere a l’hora de triar algun grau o batxillerat que t’agradi molt. I recorda que fàras el primer pas cap al teu futur.

Etiquetes:

Comentaris tancats.