ACTUALITAT, Cultura, Visió Crítica

100% ibèric pur d’aglà

A que ens referim quan diguem, llegim o veiem en algun lloc ”pernil ibèric 100% d’aglà”?

Primer de tot has de saber que no tots els pernils són iguals, hi han moltes races de porcs que fan cada pernil diferent, per exemple hi ha la raça de porc duròc, el danès, el vietnamita o el de porc ibèric, autòcton de la península ibèrica i reconegut mundialment com a raça de millor producte.

A Espanya es fan moltes classes de pernils ibèrics, per exemple en alguns llocs mesclan la raça ibèrica amb el duròc i llavors elaboren pernils 50% ibèrics o 75 % depenent de quina raça sòn els pares o avis. Tambè es molt important la alimentació del pernil ja que es un factor molt important per el gust i sobretot el preu, els porcs poden ser alimentats per pinso, glà o enceball que es una barreja de glà i pinso.

Els pernils ibèrics de raça pura alimentats de glà a les deveses en llibertat sòn la qualitat màxima de pernil. Quan diguem això ens referim a uns porcs que han estat visquent en total llibertat sense cap estrès ja que això repercuteix en l’acidesa del pernil, uns porcs de raça 100% pura ibèrica, d’uns porcs alimentats únicament de glà un fruit sec amb unes propietats molt riques, amb un 93% de greix i d’aquesta posseeix mes d’un 80% d’àcid olèig un dels components principals de l’oli d’oliva, gràcies a això el nivell de colesterol de la carn dels porc no es gents elevat, al contrari aquest greix te un impacte molt positiu en l’organisme, aquest es reduir el conegut colesterol dolent i potenciar el benefectiu de forma que es una de les carns mes cardiosaludables del mercat.

Comentaris tancats.