Sin categoría

Bob Marley, pare de Reggae

Bob Marley va ser un dels millors músics de la història, sent original amb el seu estil alternatiu anomenat “Reggae”, fent moltes referències a la seva religió, el rastafarisme.

En aquest article veurem una mica per sobre la seva vida d’aquest artista, veient d’on vé i com va aconseguir la seva fama.

Bob Marley va néixer a Jamaica el 6 de febrer de 1945, tenint una mare jamaicana i un pare anglès que va morir quan ell tenia només 9 anys.

Quan es va fer més gran va conéixer un home a Delaware (on s’havia mudat quan es va fer gran) que li va inculcar la cultura rastafari que es veu reflexada a les seves cançons. Allà a Delaware també va començar la seva afició per la música i va conèixer al grup The Wailers que estaven triunfant al carib però eren desconeguts internacionalment.

Va col·laborar amb The Wailers per tocar junts. Van triunfar molt a Londres, a on es va traslladar i viure molts anys de la seva vida. Va composar cançons com “Is this love”, “Buffalo soldier”, “Could you be loved?”, “No woman no cry”…

El 1977 li van detectar un petit càncer a un dit del peu, que es podia extirpar de forma relativamente fàcil, però a causa de les seves creences religioses que no li permitien retirar-se a consciència cap part del cos, va crèixer fins que desgraciadament va morir l’onze de maig de 1981. Les seves últimes paraules van ser dedicadas al seu fill Ziggi Marley: Els diners no poden comprar la felicitat

Certament, encara que visqués tan poc temps, va tenir unau gran quantitat de fills, degut a que va tenir quatre amb una mateixa dona, dos que va adoptar d’aquesta, i set amb altres dones (en total 13).

Aquest ha sigut un resum molt curt de la biografía de Bob Marley, l’home que li va donar fama a aquest nou estil musical, el reggae.

Comentaris tancats.